Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως

                  Ι.Μ. Γορτύνης & Αρκαδίας

Ενορία Αγ. Δέκα

Ηρακλείου Κρήτης

adelfopoiisi s1Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 21 Απριλίου 2018  στην πλατεία Συντάγματος,στο Ναύπλιο, παρουσία πλήθους κόσμου, αδελφοποιήθηκαν η Ένωση Κρητών Αργολίδας « Ο ΜΙΝΩΑΣ» και ο πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας

Οι πρόεδροι των δυο συλλόγων Χαρά Καραγιαννάκη και Γιάννης Καπαρουδάκης, καθώς και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κρητικών Συλλόγων Μανώλης Πατεράκης, υπέγραψαν το σύμφωνο αδελφοποίησης και συνεργασίας που ουσιαστικά επεκτείνεται και στις δυο πόλεις.

Οι δήμαρχοι Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος και Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης αναφέρθηκαν στους δεσμούς της Κρήτης με το Τολό , καθώς το τουριστικό θέρετρο του Ναυπλίου κατοικήθηκε , αρχικά, από Κρήτες τον προηγούμενο αιώνα. Και όπως τόνισαν, τόσο οι σύλλογοι όσο και οι δήμοι δείχνουν τον δρόμο για συνεργασίες σε πολλά επίπεδα.

Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με συγκροτήματα από την Κρήτη ενώ δεν έλειψαν και οι ..αναγκαίες , για την περίσταση, μαντινάδες.

Το πρωί της Κυριακής 22 Απριλίου 2018 τελέστηκε θεία λειτουργία στο Τολό και ακολούθησε η εκδήλωση αδελφοποίησης του Τολού με το χωριό μας, στο πάρκο Ηρώων Κρητών, δίπλα στο δημοτικό σχολείο.

adelfopoiisi s2

adelfopoiisi s3

adelfopoiisi s4

adelfopoiisi s5

adelfopoiisi s6

Πηγή: ert.gr